Werkwijze
Ik ben GZ-psycholoog, dat betekent dat ik breed geschoold ben in diagnostiek en behandeling van psychische klachten. U kunt bij mij terecht als u bijvoorbeeld last hebt van angsten, depressie, traumagerelateerde klachten, stressklachten. U kunt niet terecht bij mij als er sprake is van verslavingsproblematiek, hoge crisisgevoeligheid. Neemt u gerust contact met me op als u twijfelt of u zich bij mij kunt aanmelden. Ik kan met u meedenken waar u anders terecht kunt.

Behandelvormen
Ik maak gebruik van elementen uit verschillende behandelvormen:

Cognitieve gedragstherapie Cgt leert je via oefeningen en opdrachten anders te denken en te doen. Dit vermindert je klachten. Cgt geeft je ook handvatten waarmee je problemen in de toekomst beter aankan. Meer informatie: https://www.cognitievegedragstherapie.nl/cognitieve-gedragstherapie

EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Meer informatie: https://www.emdr.nl/wat-is-emdr

Ik maak verder gebruik van inzichten uit verschillende theoretische achtergronden, zoals gehechtheidstheorieƫn, traumatheorie, psychodynamische theorie, schemagerichte benadering, systemisch denken, lichaamsgerichte benadering.

Het behandeltraject
Het behandeltraject ziet er als volgt uit:

Vooroverleg: U kunt voorafgaand aan uw aanmelding met me overleggen als u twijfelt of u bij mij op de juiste plaats bent. U kunt mij een email sturen met daarin uw gegevens, ik neem dan contact met u op.
Aanmelding: mijn praktijk is aangesloten bij 1NP. Om u bij mij aan te melden moet u zich via de website van 1NP aanmelden. U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Zie de website van 1NP voor meer informatie.
Intakefase: 1 of meerdere gesprekken. Samen brengen we uw klachten en uw persoonlijke situatie in beeld. Tijdens deze fase is het mogelijk dat u gevraagd wordt om vragenlijsten in te vullen om u en uw situatie zo goed mogelijk in beeld te krijgen.  
Adviesgesprek: Op basis van de gegevens uit de intake maken we het plan voor de behandeling en stellen we doelen op waaraan tijdens de behandeling gewerkt zal worden. Mocht bij u of bij mij de indruk ontstaan dat u niet op de juiste plaats bent dan bespreken we dit en kan ik met u meedenken over alternatieven.
Behandelfase: Tijdens de behandelfase kunt u belangrijke onderwerpen inbrengen, we werken aan de gestelde doelen waarbij gebruikt gemaakt kan worden van verschillende behandeltechnieken. We zullen heel regelmatig samen evalueren, om na te gaan hoe de behandeling verloopt, of we op de goede weg zijn etc.
Afsluiten: De behandeling duurt zo kort als kan en zo lang als nodig. Als we besluiten om af te sluiten dan kijken we samen terug op de behandeling en we kijken vooruit, we maken een plan om te voorkomen dat u terug valt.